Pazılı Mısır Ekmeği

Pazılı Mısır Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Mısır Ekmeği için

Malzemeler

  • 300 gr pazı
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tuz
Pazılı Mısır Ekmeği

Nasıl Yapılır

Pazıları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Sap kısımlarını kesip yaprakları ince parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Pazı ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika kavurun. Harcı soğutun. Yumurtayı büyük bir cam kaseye kırın. Bal, yoğurt ve eritilmiş, soğutulmuş tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Un, tuz ve karbonatı başka bir kasede harmanlayıp ekleyin. Pazıyı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Harcı içleri yağlanmış küçük kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Karadeniz usulü sade mısır ekmeği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo