Minik Sandviç Ekmekleri

Minik Sandviç Ekmekleri
03 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Minik Sandviç Ekmekleri için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3.5~4 su bardağı tam buğday unu

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Yulaf ezmesi
  • Ayçekirdeği içi
  • Keten tohumu
Minik Sandviç Ekmekleri

Nasıl Yapılır

  1. Pratik hamur işi tarifleri arasında özel bir yere sahip. Yumurta, zeytinyağı, süt, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yulaf ezmesi, ay çekirdeği ve keten tohumu serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
  5. Dilerseniz, hafifliği ile çok beğenilen sandviç ekmeği tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo