Mantarlı Ekmek Dilimleri

Mantarlı Ekmek Dilimleri
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ekmek Dilimleri için

Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 6 dilim tost ekmeği
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Sos için:

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 2.5 kahve fincanı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Mantarlı Ekmek Dilimleri

Nasıl Yapılır

  1. Tost ekmeklerinin kabuklarını keserek çıkarın. 1 kaşık margarini tavada eritip ekmek dilimlerini ilave edin ve iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
  2. Mantarları temizleyip küçük küçük doğrayın. Tencerede 1 kaşık margarini eritip tavuk suyu, tuz ve limon suyunu ekleyin.
  3. Mantarları ilave edip 5-6 dakika haşlayın ve ateşten alın. Mantarları, haşlama suyunun içinden kevgirle alıp ayrı bir kapta bekletin.
  4. Sosu hazırlamak için; yumurta sarılarını büyük bir kasede çırpın. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerede margarini eritin.
  5. Unu ekleyip 3-4 dakika kavurun. Mantarları haşladığınız suyun 2 bardak kadarını ilave edip karıştırın.
  6. Koyulaşmaya başlayınca, sürekli çırparak yumurtalı karışımı ekleyin. Boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
  7. Hazırladığınız sosa mantarları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ateşten alıp kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın. Kırmızı tozbiber serpip sıcak veya ılık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dİlerseniz, mantarlı ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo