Katıklı Ekmek

Katıklı Ekmek
31 Ekim 2022

Türk mutfağında özel bir yere sahip olan katıklı ekmek, kahvaltıdan ana yemeğe kadar her öğünde sofralardaki yerini alır. İncecik ekmek hamuru, çökelek ve biber salçası ile hazırlanan katıklı ekmek, hem Antakya, hem de Samsun mutfağıyla özdeşleşmiştir. Malzemeler hazırsa, yemeklerin yanında sunabileceğiniz katıklı ekmek tarifine geçebiliriz.

Antakya mutfağının en sevilen lezzetlerinden katıklı ekmek tarifi Şef Jale Balcı’dan geliyor.

Ev yapımı sodalı ekmek ve mısır ekmeği tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Katıklı Ekmek için

Malzemeler

  • 1 adet hazır ekmek hamuru

Üzeri için

  • 300 g lor peyniri veya çökelek
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen (Veya habak)
  • 2 yemek kaşığı susam (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı Antakya kuru dağ kekiği
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 orta boy soğan (Küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı şumra (Veya anason tozu)
Katıklı Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Üzeri için zeytinyağı dışında tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın. Zeytinyağını ekleyin ve yedirinceye kadar karıştırın.
  2. Ekmek hamurunu bezelere ayırın ve küçük yuvarlaklar halinde açarak üzerine hazırladığınız karışımdan yayın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kâğıt döşeyerek ekmekleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo