Yufkaları tezgaha serin. İki tanesinin üzerine zeytin ezmesi sürüp diğer yufkaları üzerlerine kapatın. Zeytin ezmeli yufkaları tırtıklı bir rulet kesiciyle 2 parmak kalınlığında 5-6 cm uzunluğunda şeritler halinde kesin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika yufkalar kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. İnce doğradığınız kırmızı kapya biberi, küp doğradığınız domatesi ilave edip domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Zeytin ezmeli çıtırları dip sos ile birlikte servis yapın.
Teşekkür ederiz.