Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 40 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru dikdörtgen şeklinde açıp iki kenarından ortaya kadar gelmeyecek şekilde kesikler atın. İç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif soteleyin. Haşlanmış yeşil mercimek ve baharatları ekleyin. 5 dakika kavurup ocaktan alın. Ayrı bir tavada tahin ve haşhaşı birbirlerine karışana kadar ısıtın. Hamurun üzerine tahinli karışımdan sürüp yeşil mercimekli iç harçtan koyun. Hamurun baş kısmından başlayarak örmeye başlayın. Üzerine yumurta sarısı ve pekmez sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.