Tepside Talaş Böreği

Tepside Talaş Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tepside Talaş Böreği için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
  • 250 gr tereyağı

İç harcı için

  • 400 gr kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 250 gr dil peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Tepside Talaş Böreği

Nasıl Yapılır

Etleri suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etler hafif pişince küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Etler küçük olduğu için çabuk pişer. Etler piştikten sonra baharatları ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Derin bir kapta süt, ayçiçek yağı, sirke ve tuzu karıştırın. Üzerine azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek oda ısısında 45 dakika dinlendirin. Hamurdan 18 beze çıkarın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. 9 hamuru aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Sadece en üstteki hamura sürmeyin. Kalan 9 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Tepsiyi yağlayın. 9’lu hamuru tezgaha alın. Üzerine un serperek tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye yerleştirin. Ortasına hazırladığınız harcı yayın. Dil peynirini üzerine paylaştırın. Kalan 9’lu hamuru tepsi büyüklüğünde açıp böreğin üzerini kapatın. Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo