Su, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.
Unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup iri rendeleyin ve kağıt havlu üzerinde iyice süzülmesi için bekletin.
Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve dolmalı k fıstıkları ekleyip kısık ateşte soteleyin. Kıymayı ilave edip karıştırın.
Rendelenmiş patatesi ve kuş üzümlerini ekleyin. Karabiber ve tuz serpip karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirip ocaktan alın.
Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Un ve nişastayı bir kapta karıştırın. Bezelerden birinin üzerine nişastalı un karışımından serpiştirip yufka büyüklüğünde açın.
Hamuru ortadan ikiye kesin. Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirin. Patatesli harcı hamurun uzun kenarına yayın.
Hamuru sarıp rulo yapın. Kalan yarım hamuru ve diğer bezeleri aynı şekilde hazırlayın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın.
Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde kendi etrafına dolayarak yerleştirin.
Kalan tereyağı ve yoğurdu çırpın ve hamurun üzerine sürün. Çörekotunu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30- 35 dakika pişirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.