Lor Peynirli Börek

Lor Peynirli Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lor Peynirli Börek için

Malzemeler

  • 600 gr un
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • Tuz

İç harcı için

  • 400 gr lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
Lor Peynirli Börek

Nasıl Yapılır

Böreğin iç harcı için maydanozu yıkayıp kıyın. Lor peyniriyle harmanlayın. Unu çukur bir kaba alın. Ayçiçek yağı, maya ve tuzu ekleyin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru beş bezeye bölün. Her bezeyi oklavayla 30 santim çapında açın. Yufkaların üzerine ayçiçek yağı sürün. Hazırladığınız iç harçtan yufkaların üzerine paylaştırıp yufkayı zarf şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo