Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek

Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek
22 Kasım 2022

Mevsiminde Yemek Ekim yarışmasından akıl çelen bu şahane börek tarifi Şenay Özbilgin’dan geliyor. İç harcı ıspanak, ricotta peyniri ve muskat ile doldurulan börekleri, önce yumurtaya, sonra susama batırarak kızartabilirsiniz.  

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek için

Malzemeler

  • 400 g ıspanak (Sadece yaprakları)
  • 300 g ricotta peyniri
  • Bol muskat cevizi rendesi 
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet yumurta
  • Susam veya çörek otu

Hamuru için

  • 3 su bardağı un 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 50 ml krema 
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek

Nasıl Yapılır

  1. Ispanağı blanşe tekniği ile haşlayıp suyunu kağıt havlu ile alın ve tahta bıçak ile gelişigüzel kıyın.
  2. Ricotta peyniri ve baharatlar ilave ederek karıştırın ve fındıktan büyük, cevizden küçük toplar olacak şekilde elinizde yuvarlayın.
  3. Hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alarak yoğurduktan sonra üzerini örterek oda sıcaklığında dinlendirin. 
  4. Hamuru dörde bölüp her birini merdane ile açın ve kalıp ile kesin. Merdane ile tekrar inceltin ve ıspanak toplarını tam ortasına koyup şeker paketi kıvırır gibi ucunu uzatarak kıvırın. 
  5. 1 yumurtayı bir kasede çırpın. Hamurların yuvarlak tabanını önce yumurtaya ardından susama batırarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo