Tavuk Etli Kırmızı Lahana

Tavuk Etli Kırmızı Lahana
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Kırmızı Lahana için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 100 gr ceviz içi
  • Yarım kırmızı lahana
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Rendelenmiş muskat
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı hazır barbekü sos
Tavuk Etli Kırmızı Lahana

Nasıl Yapılır

Soğan ve lahanayı ince doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Soğanları ekleyip kavurun. Lahana, şeker ve sirkeyi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. İri kırılmış ceviz içi, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ile tatlandırın. Tavuk etlerini bir kapta zeytinyağı ve karabiber ile karıştırın. Döküm tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Lahanayı servis tabağına yayın. Üzerine tavuk etlerini yerleştirin. Barbekü sos gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo