Tavuk Etli Kağıt Kebabı

Tavuk Etli Kağıt Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Kağıt Kebabı için

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı tavuk eti
  • 1 su bardağı bezelye içi (Haşlanmış)
  • 1 büyük boy kabak (Küp doğranmış)
  • 4 mini patates (Enine 2’ye kesilmiş)
  • 10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 4 diş sarımsak (Bütün olarak yerleştirilecek)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik
Tavuk Etli Kağıt Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri de ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Hatay ve Malatya'da sık sık tüketilen klasik kağıt kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo