Piliç Külbastı

Piliç Külbastı
21 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Piliç Külbastı için

Malzemeler

  • 4 piliç göğüs eti
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber
  • 3 patates
  • 1 kahve fincanı süt
  • 10 gr tereyağı
  • Tuz
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 tutam muskat
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
Piliç Külbastı

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu çıkarın. Yoğurt, soğan suyu, salça, zeytinyağının yarısı, tuz ve karabiberi karıştırın.
  2. Etleri bir kaba alın. Sosu ekleyip kapağını kapatın. En az 2 saat bekletin. Patatesleri soyup dilimleyin ve haşlayın.
  3. Süzüp sıcak süt, tereyağı, tuz, bir tutam muskat, kıyılmış dereotu ve sarımsakları ekleyip püre haline gelinceye kadar ezin.
  4. Sosta dinlenmiş etleri süzün. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Etleri bu yağda kızartın. Patates püresi ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo