Ballı Susamlı Tavuk (Kremalı Ispanak Sote İle) için
Malzemeler
500 g tavuk göğüs eti
3 yumurta
5 yemek kaşığı mısır nişastası
4~5 diş sarımsak
5 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı ketçap
4 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı susam yağı
Yarım limon
Tuz
Karabiber
2 dal taze soğanın yeşil kısmı
Ballı Susamlı Tavuk (Kremalı Ispanak Sote İle)
Nasıl Yapılır
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Yumurta ve
nişastayı karıştırın. Tavukları bu karışıma
bulayıp kızgın yağda kızartın.
Karıştırma
kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam,
bal, ketçap, soya sos, esmer şeker,
susam yağı, tuz ve karabiberi iyice homojen
oluncaya kadar karıştırın.
Hazırladığınız
sosu kapağı olan bir tavaya alın ve ısıtın,
kızarttığınız tavukları bu sosa alın ve
tavanın kapağını kapatın.
20-25 dk tavukların
içleri tamamen pişinceye kadar kısık
ateşte pişirin. İnce kıyılmış taze soğanın
yeşil kısmını yemeğin üzerine serperek
servis yapın.
Teşekkür ederiz.