Yoğurtlu Şiş Köfte

Yoğurtlu Şiş Köfte
11 Şubat 2021

Halep yöresinin özgün yemekleri arasında yer alan yoğurtlu şiş köfte, yüksek proteinli bir besindir. Genellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Hazırsanız, Halep usulü yoğurtlu şiş köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğurtlu Şiş Köfte için

Malzemeler

  • 1 kg dana ve kuzu kıyma karışımı
  • 3 orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 5 küçük sade pide
  • 250 ml sıcak et suyu
  • 100 gr tereyağı
  • 300 gr yoğurt
  • Yarım çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Şiş Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları ince kıyıp suyunu iyice sıkın. Soğan suyunu bir kaba aldığınız kıymanın üzerine aktarın. Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip yoğurun.
  2. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler hazırlayıp şişlere takın. Izgarada çevirerek pişirin. Pideleri ızgarada ısıtıp kare kare kesin.
  3. Pide parçalarını tabağa dizin. Sıcak et suyunu pidelerin üzerine dökün. Pideler et suyunu çekince kızdırılmış tereyağının yarısını pidelerin üzerine gezdirin.
  4. Kalan tereyağını pul biberle birlikte tekrar ısıtın. Yoğurdu iyice çırpıp pidelerin üzerine gezdirin. Tuz serpin. Pişen köfteleri yerleştirin. Tekrar tereyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
avatar
sametsabuncu YORUM 11 Şubat 2021, 09:31
Cevizleri yağda kızarttım,çok daha lezzetli oldu.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo