- Köfteyi hazırlamak için soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Rendelediğiniz soğanın suyunu sıkıp süzün. Ekmek içini su ile ıslatıp sıkın.
- Kıyma, ufalanmış ekmek içi, soğan, maydanoz, tuz ve baharatları bir kaseye alıp yoğurun. Kıymadan iri parçalar koparıp yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın.
- Domates suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı bir kasede karıştırın. Patatesleri kabuklu olarak haşlayın. Kabuklarını soyup enine ikiye kesin.
- Bir kaşık yardımıyla içini çıkarıp çukurlaştırın. Fırın tepsisine dizin. Köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin.
- Domates sosunu üzerine gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak fırında birkaç dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, Kıbrıs köftesi tarifine de göz atın.
Teşekkür ederiz.