Yufkalı Et Yemeği

Yufkalı Et Yemeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufkalı Et Yemeği için

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı koyun eti
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 yufka
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
Yufkalı Et Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan et yemeklerine harika bir örnek. Yufkaları küçük parçalara ayırıp fırın tepsisine gelişigüzel yayın.
  2. Sıcak fırında yufkalar kızarana kadar pişirin. Kuşbaşı doğranmış etleri, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
  3. Etler piştikten sonra ince kıyılmış soğan, ayçiçeği yağı, nane, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
  4. Kızarmış yufkaları servis tabaklarına paylaştırıp üzerine pişen etin suyundan gezdirerek yufkaları ıslatın. Eti yufkaların üzerine yerleştirin.
  5. Kalan et suyunu üzerine döküp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo