Tane Biberli, Defne Dalında Bonfile

Tane Biberli, Defne Dalında Bonfile
21 Eylül 2023

Ayvaz Akbacak’dan çok özel bir tarifle karşınızdayız. Tane biberli, defne dalında bonfile, yalnızca 7 malzemeden oluşur. Şık sunumuyla davet sofralarında mutlaka yer vermeniz gereken tariflerden biridir.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tane Biberli, Defne Dalında Bonfile için

Malzemeler

  • 600 g dana bonfile
  • 6 adet defne dalı
  • 200 g krema
  • 40 g tane karabiber (Hafif kırılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kanyak
  • 1 tatlı kaşığı kıtır soğan
  • 60 g tereyağı
Tane Biberli, Defne Dalında Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Bonfileyi 6 eşit parçaya ayırın ve her parçayı bir defne dalına takarak üzerine hafif zeytinyağı gezdirin. Bonfile parçalarını, ızgarada her iki tarafını çevirerek 7 dakika pişirin.
  2. Bir tavaya tereyağını alarak karabiberi ilave edin ve hafifçe kavurun. Kanyak ve kremayı da ekledikten sonra bir taşım kaynatın ve etleri sosun içine alın.
  3. Soslu eti servis tabağına yerleştirin ve üzerine kıtır soğan serpiştirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo