Soslu kuzu külbastı tarifi ile sofralarınıza güzel bir lezzet katın.
- Kuzu külbastı etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip kimyon serpin. Üzerini streç filmle kapatıp 40 dakika dinlendirin. Ezdiğiniz sarımsak, limon suyu, sirke, et suyu, erittiğiniz tereyağı, tuz ve baharatları bir kasede karıştırıp etlerin üzerine gezdirin. Etleri bir tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak 35-40 dakika pişirin.
- Sebzeli kuskus için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız kabak, sarı biber ve havucu ilave edin. İnce doğradığınız taze soğan, kuskus ve et suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin. Küp doğradığınız közlenmiş kırmızıbiber ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın.
- Soslu kuzu külbastı etlerini yanında sebzeli kuskus pilavı ile sıcak servis yapın.
Sos kullanmak istemiyorsanız, sade kuzu külbastı tarifinden yararlanabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.