Saray Yahnisi

Saray Yahnisi
21 Haziran 2023

Saray yahnisi, isminden anlaşılacağı üzere saray mutfağının çok sevilen tariflerinden biridir. Arpacık soğan ve dana kuşbaşı ile hazırlanan bu yahni, yüksek oranda protein içerir. Özellikle bayram gibi kalabalık sofralarda sunulan saray yahnisi, isteğe göre güveç kabında pişirilebilir. Lezzetini arttırmak için, patates püresi, babagannuş gibi yan yemeklerin üzerinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, saray yahnisi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak İrlanda yahnisi ve ciğer yahnisi tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 11 Kişi Kaydetti
Saray Yahnisi için

Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 gr arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 100 gr tereyağı
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Saray Yahnisi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını çelik bir tencerede veya toprak güveçte eritelim.
  2. Eriyen yağın içine 500 gr etimizi atalım ve 10 dakika orta ateşte kavuralım.
  3. Etlerin dışı kahverengi rengi aldığında domates salçasını ekleyelim ve kokusu çıkana kadar etlerle beraber sürekli karıştırarak kavuralım.
  4. Salça tencerenin dibine yapışmaya başladığında sirkeyi ekleyelim ve ocağın altını kısığa alalım.
  5. 2 dakika sirkenin salçayla özleşmesini bekleyelim. Soyduğumuz arpa soğanları ve sarımsakları tüm olarak tenceremize atalım.
  6. Suyu ekleyelim ve ocağın altını tekrar açalım.
  7. Yemek kaynamaya başladığında ocağı kısalım ve tencerenin kapağını sıkıca kapatalım. (Alüminyum folyo kullanabilirsiniz.)
  8. Yaklaşık 2 saat boyunca kapağını açmadan pişirelim.
  9. 2 saat sonunda tencerenin kapağını açalım tuz ve karabiberi ekleyelim, karıştırıp servis edelim.
  10. Patates püresi veya babagannuş yatağında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo