Sadrazam Kebabı

Sadrazam Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sadrazam Kebabı için

Malzemeler

  • 700 gr kuzu boşluğu eti
  • 200 gr kuyruk yağı
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sos için

  • 6 ince kıyılmış domates
  • 1 ince kıyılmış soğan
  • 3 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 ince kıyılmış kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Pul biber
Sadrazam Kebabı

Nasıl Yapılır

Kuyruk yağı, kuzu boşluğu eti, maydanoz, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi mutfak robotunda kıyma haline getirin. Yassı kebap şişlerine 150’şer gr olacak şekilde geçirin. Kömür ateşinde ya da ızgarada pişirin. Sos için gerekli malzemeleri tavada zeytinyağında kavurun. Sosu servis tabağına alın. Üzerine pişirdiğiniz kebabı yerleştirin ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo