Rozbif (Tütsülenmiş)

Rozbif (Tütsülenmiş)
19 Haziran 2023

Geleneksel bir İngiliz yemeği olan rozbif, sığır etinin kavrulmuş halidir. Dana bonfile ile hazırlanan rozbif, genelde ana yemek olarak sunulur. Fazla kalan küçük parçalar ise sandviç yapımında kullanılır. Rozbif fırında pişirildikten sonra soğuması için bir süre beklenir. Ardından ince dilimler halinde sunulur. Taze kekik veya biberiye ile tatlandırılabilir. Peki, tütsülü rozbif nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, davet sofralarına çok yakışacak nefis tütsülü rozbif tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Tütsülü Rozbif Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon tütsülenmiş rozbif, yaklaşık 170 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.

Alternatif olarak dana pikata ve enginarlı dana biftek tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Rozbif (Tütsülenmiş) için

Malzemeler

  • 1 adet büyük dana bonfile
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze kekik ya da biberiye
  • Tane karabiber
  • Tuz
Rozbif (Tütsülenmiş)

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle karabiber tanelerini havanda döverek iri parçalar haline getirin.
  2. Kekik ve biberiye dallarını ise bıçak darbeleriyle küçültün.
  3. Karabibere tuz ekledikten sonra bütün olarak kullanılan bonfileyi bu karışıma bulayın.
  4. Yapışmaz tavaya zeytinyağı ekleyerek ısıtın. Eti bu tavaya alarak yüksek ateşte çift taraflı pişirin.
  5. Alüminyum folyo üzerine yağlı kağıt serin. Bonfile etini boşluk olmayacak şekilde sıkıca sarın.
  6. Eti 250 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen eti soğuması için biraz bekletin.
  7. Ardından hiç açmadan buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin.
  8. Ertesi gün eti derin dondurucuya koyup yarı donmuş bir hal alana kadar bekleyin.
  9. Et soğuduğunda çıkartın ve ince dilimler halinde kesin.
  10. Tütsülü rozbifi meze, sandviç ve ana yemek olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Eti tavada pişirirken çok fazla duman çıkabilir. Bu durum oldukça normaldir.
  • Eti az pişmiş sevenler 15, orta pişmiş sevenler 20, çok pişmiş sevenler ise 35 dakika pişirebilir.
  • Eti mutlaka buzdolabında dinlendirin. Bu sayede kıvamı daha lezzetli olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo