Rezeneli Ve Hurmalı Kuzu Tagine

Rezeneli Ve Hurmalı Kuzu Tagine
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rezeneli Ve Hurmalı Kuzu Tagine için

Malzemeler

  • 2 soğan  
  • 1 taze rezene 
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 kg kuzu koldan kuşbaşı et 
  • 250 g hurma 
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Kimyon 
  • Kişniş
  • Kırmızı toz biber 
  • Zencefil

Üzeri için

  • Taze kişniş

Firik pilavı için

  • 15 arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı firik bulguru
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz 
  • Karabiber
Rezeneli Ve Hurmalı Kuzu Tagine

Nasıl Yapılır

Lezzetini yanında firik pilavı ile tamamlayacağınız rezeneli ve hurmalı kuzu tagine tarifi...

  1. Yemeklik doğradığınız soğan, ince kıydığınız rezene ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında etleri ilave edip renkleri dönünceye kadar sotelemeye devam edin. Çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz hurmaları ekleyin, tuz ve baharatlarla tatlandırın. 1 su bardağı kadar suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Et suyunu çekince kalan suyu ilave edip 1 saat daha pişirin ve ocaktan alın.
  2. Firik pilavı için arpacık soğanları tereyağında hafif soteleyin. Firik bulgurunu ilave edip 5-6 dakika kavurun. Haşlanmış nohut ve et suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. 20 dakika pişirip ocaktan alın. 20 dakika dinlendirin. 
  3. Hurmalı ve rezeneli kuzu tagine’i bir servis tabağına alın. Üzerini taze kişniş ile süsleyin. Yanında firik pilavı ile sıcak servis yapın.

Semizotlu ve kuru erikli kuzu eti tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo