Patates Musakka

Patates Musakka
16 Şubat 2023

Musakka, sebzelerin kıyma veya kuşbaşı et ile pişirilmesine verilen isimdir. Musakka denildiğinde ilk akla gelen patlıcan olsa da, kabak ve patates de musakka yapımında kullanılır. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanır.

Farklı çeşitleri olan patlıcan musakka ve kabak musakka tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patates Musakka için

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • Zeytinyağı
  • 300 g kıyma
  • 4 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Patates Musakka

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp patates dilimlerini kızartın.
  2. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı tencereye alıp orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  3. Patates ve kıymalı harcı birer sıra olacak şekilde tencereye dizin. En üste domates dilimlerini ekleyin.
  4. Et suyunu yemeğin üzerine gezdirin. Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği servis tabağına ters çevirip aktarın. Sıcak servis edin.
Servis Önerisi
  • Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Kızartma işleminden sonra patataesleri kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kıymaya ekleyeceğiniz malzemelerin iyice kavrulması gerekir. Aksi takdirde biber ve domateslerin tadı yemeğe geçmeyecektir.
  • Et suyu yerine tavuk suyu ya da içme suyu kullanabilirsiniz.
  • Kıyma yerine kuşbaşı et kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo