Şehrazat Tatlısı
Ispanak balığı için
Kadınbudu köfte için
Bu özel köfteyi yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Yumurtaları çırpın. Salça, un, sirke ve tuzu ilave edip iyice karıştırıp tahin kıvamında sos elde edin. Ispanak köklerini temizleyip bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün.
Ayçiçeği yağını bir tavada iyice kızdırın. Ispanak köklerini hazırladığınız sosa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Kadınbudu köfte için, haşlanmış pirinç, kıyma, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Önce una sonra çırpılmış yumurta ya bulayıp kızgın yağda kızartın. Ispanak balığı ile servis yapın. Afiyet olsun.
Sade ıspanak balığı ya da kadınbudu köfte tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.