Dana Jambonlu Biftek Sarma

Dana Jambonlu Biftek Sarma
22 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dana Jambonlu Biftek Sarma için

Malzemeler

  • 4 büyük parça inceltilmiş dana biftek
  • 4 dilim dana jambon
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 7~8 dal ince kıyılmış maydanoz

Bağlamak için

  • Fırın ipi

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sosu için

  • 3 rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Dana Jambonlu Biftek Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Biftekleri mutfak tezgahına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin.
  2. Her biftek diliminin üzerine yarım közlenmiş biber, birer dilim jambon ve kaşar peyniri yerleştirin.
  3. Son olarak tuzu ve karabiberi serptikten sonra sarıp fırın ipi ile bağlayın.
  4. Tavaya ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Biftek sarmaların her iki yüzünü kızartın.
  5. Ayrı bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine rendelenmiş domates, domates salçası, tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyip tavada kızarmakta olan sarmaların üzerine dökün.
  6. 2-3 dakika pişirdikten sonra sosu ile birlikte fırın kabına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.
  7. Dana jambonlu biftek sarmanın içine közlenmiş domates dilimi, közlenmiş patlıcan, közlenmiş çarliston biber ve gravyer peyniri sararak farklı bir tat elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo