Cotoletta Alla Milanese

Cotoletta Alla Milanese
07 Ekim 2024

Şef İsmet Saz'dan davet sofralarına çok yakışacak bir tarifimiz var. Dana eti, yumurta, roka ve galeta unu ile hazırlanan bu tarifi mutlaka defterinize ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cotoletta Alla Milanese için

Malzemeler

  • 300 gr dana eti
  • 100 gr roka
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr un
  • 100 gr galeta unu  
  • 100 gr tereyağı
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Cotoletta Alla Milanese

Nasıl Yapılır

  1. Eti buzdolabından, pişirmeden 1 saat önce çıkarmak önemli. Oda sıcaklığına yaklaşan et daha yumuşak ve sulu olur. 
  2. Eti, önce un daha sonra çırpılmış yumurta, galeta unu ekleyerek sırasıyla kaplama işlemini gerçekleştirin. 
  3. Daha sonra tereyağını tavaya alıp eriyene kadar ısıtın. Etin iki tarafını da 4’er dakika altın rengini alana kadar pişirin. 
  4. Zeytinyağı, limon ve tuz ile tatlandırdıktan sonra roka ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo