Çir Aşı

Çir Aşı
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çir Aşı için

Malzemeler

  • 500 gr zerdali (kuru kayısı)
  • 300 gr parça kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Çir Aşı

Nasıl Yapılır

Zerdalileri (kuru kayısıları) bol suyla yıkayın. Çukur bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat suda bekletin. Suyunu süzün. 2 yemek kaşığı tereyağı ve bol suyla yıkanıp suyu süzülmüş kuzu etini tencereye ekleyin. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip kuzu eti yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Bir limonun suyunu sıkıp tencereye ilave edin. Zerdalilerin suyunu süzüp ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Dilerseniz yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo