Cağ Kebabı

Cağ Kebabı
14 Aralık 2023

Erzurum yöresine özgü bir lezzet olan cag kebabı, kuzu eti veya oğlaktan yapılır. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bu kebap, özellikle Oltu ilçesiyle özdeşleşmiştir. Önceden terbiye edilen et şişe geçirilir ve yatay bir şekilde pişirilir. Odun ateşinde pişirilen bu kebabın ismi, cağ adı verilen şişlerden gelmektedir. Peki, evde cağ kebabı nasıl yapılır? Malzemelerinizi hazır ettiyseniz, cağ kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Cağ Kebabı Kaç Kalori?

  • Cağ kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir. Protein bakımından zengindir.

Alternatif olarak saksı kebabı, adana kebap ve orman kebabı tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Cağ Kebabı için

Malzemeler

  • 1 adet kuzu but (sinirsiz ve yağsız)
  • 100 gram yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterli miktarda lavaş ekmeği
Cağ Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Bir kabın içerisinde yoğurt, doğranmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
  2. Kestiğiniz eti bu terbiyenin içine yerleştirerek 24 saat yerleştirin.
  3. Bekleme işleminden sonra yaprak şeklinde kesilen etleri, cağ kebabına özel olan şişlere takın.
  4. Yatay bir şekilde ateşin üzerinde çevire çevire kızartın.
  5. Domates, soğan ve biberi de ocakta közleyin.
  6. Hazırladığınız cağ kebabını közlenmiş sebze ve lavaş ekmeği ile birlikte servis edin.
  7. Kuzu budunu, parmak kalınlığında olacak şekilde yaprak yaprak kesin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarifte kuzu yerine oğlak eti de kullanabilirsiniz.
  • Eti kasaptan dilimlenmiş şekilde de alabilirsiniz.
  • Etin içinde kemik, yağ ve sinir olmamasına dikkat edin.
  • Cağ kebabını yapmak için, odun ateşi en uygun pişirme yöntemidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo