- Patlıcanların üzerini çatalla delip fırında közleyin. Kabuklarını soyup küp doğrayın. Beğendi için tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
- Unu ilave edip rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Un altın sarısı olunca, topaklanmaması için sürekli karıştırarak yavaşça sütü ekleyin.
- Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. Eski kaşar peyniri ve pesto sosu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
- Doğradığınız közlenmiş patlıcanları da ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar blenderdan geçirin.
- Tas kebabı için yemeklik doğradığınız soğanı, erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Etleri ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Etler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. İnce doğradığınız sarımsaklar, defne yaprağı ve kekiği ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin.
- Salçalar ve suyu bir kasede karıştırıp etlere ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine eti ilave edin. Kavrulmuş dolmalık fıstık ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Hatay usulü tepsi kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.