Şef Mithat Yalçınkaya'nın yorumuyla nefis beef crumble tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Dana bonfile, patates, ananas ve pancar ile hazırlanan bu yemek, şık sunumuyla hem göze, hem de damaklara hitap eder. Malzemeler hazırsa, beef crumble tarifi için detaylara geçebiliriz.
Bonfileyi tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra bir tavaya alın ve çevirerek 12 dakika pişirin.
Bezelyeyi tuz ve karabiber ilave ederek püre haline getirin.
Patatesi soyun ve bir kibrit kutusu büyüklüğünde bir parça keserek kızgın yağda kızartın. Üzerine zerdeçal ilave ederek ters düz yapın ve servis tabağına alın.
Pancarı tuz ve karabiber ekleyerek püre haline getirin.
Ananası bir tavaya alarak tereyağında kızartın.
Crumble malzemelerini bir kaba alarak homojen hale gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra -18 derecedeki buzlukta 1 saat bekletin. Buzluktan alarak ısıya dayanıklı bir kaba rendeleyin ve 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Servis Önerisi
Tüm malzemeyi servis tabağına alarak dekoratif bir şekilde yerleştirdikten sonra mikro filiz ve pancar yaprağı ile süsleyerek servis edin.
Teşekkür ederiz.