Çilav için
Büyük bir tencereye etleri yerleştirin. Dörde bölünmüş soğan, domates, biber, salça, tuz ve karabiber ekleyip üzerine geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 1 saat pişirin. Etleri tencereden alıp soğumaya bırakın. Bu arada 2 milföy hamurunu birleştirip merdane yardımı ile inceltin. Hamura istenilen şekli verip etin üzerine sarın. Diğer etleri de aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Diğer tarafta çilavı hazırlamak için pirinci üzerine çıkacak kadar sıcak su ve 1 yemek kaşığı tuz ile 1 gece bekletin. Ertesi gün pirinci süzüp tencereye alın. Bol su ve tuz ekleyerek 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Üzerine soğuk su gezdirin. Ayrı bir tencerede tereyağının yarısını eritin. üzülmüş pirinci ilave edip kalan tereyağını da ekleyin ve çok kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan alın. Bademleri kavurun. Çilavı servis tabağına alıp üzerine bademleri yerleştirin. Kuzu kol sarmaları da tabağa alıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.