Otlu Tereyağlı Hindi Eti

Otlu Tereyağlı Hindi Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Tereyağlı Hindi Eti için

Malzemeler

  • 4 parça hindi göğüs fileto
  • 100 gr un
  • 3 yumurta
  • 200 gr ufalanmış bayat ekmek içi

İç harcı için

  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet tarhun
  • 2 dal maydanoz
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım limonun suyu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Otlu Tereyağlı Hindi Eti

Nasıl Yapılır

Yemeğin iç harcı için sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Maydanoz ve tarhunu keskin bir bıçakla kıyın. Sarımsak ve yeşillikleri bir kaseye alın. Tereyağı ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın. Taze otlu tereyağını bir parça yağlı kağıt üzerine alıp rulo şekli vererek sarın. Buzluğa alıp dondurun. Hindi göğüs filetoları cep oluşturacak şekilde kesin. Et tokmağıyla ezerek hafifçe inceltin. Taze otlu tereyağını 4 dilim olacak şekilde kesin. Cep şeklinde kestiğiniz etlerin içine birer parça tereyağı yerleştirin. Un, çırpılmış yumurtalar ve ufalanmış bayat ekmek içini ayrı yayvan kaplara alın. Yağı tavaya alıp ısıtın. Hindi etlerini sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve ufalanmış ekmek içine bulayıp sıcak yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo