Fırında Hindi But
30 Aralık 2024

Yılbaşı sofralarına çok yakışacak nefis bir hindi but hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, videolu ve resimli anlatımıyla fırında hindi but tarifi için detaylara geçebiliriz.

Yılbaşı Hindisi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fırında Hindi But kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fırında Hindi But 350 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Hindi But için

Malzemeler

  • 1 adet hindi but
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeleri için:

  • 7-8 adet bebek patates
  • Yarım adet brokoli
  • 3-4 adet havuç
  • 2 adet soğan
Fırında Hindi But

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Fırında hindi butu, kestaneli pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Fırında hindi but ile en iyi uyum sağlayan garnitürlerden biri patates püresidir.
  • Nar taneleri ve roka ile taze bir salata, hindi butunun lezzetini dengeler ve sofranızı şık hale getirir.
  • Hafif ve ferahlatıcı bir içecek olarak limonata ya da taze nane ile hazırlanmış buzlu çay ile servis edebilirsiniz.
  • Hindi butunu pişirirken biberiye, kekik, defne yaprağı, pul biber ve sarımsak gibi baharatlar ve taze otlar kullanarak tatları zenginleştirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Hindi butlarının yumuşak ve sulu olması için pişirmeden önce marinasyon yapmak iyi bir yöntemdir. Yoğurt, limon suyu, sarımsak ve zeytinyağı karışımıyla 1-2 saat önceden marine etmek, etin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Pişirme sırasında hindi butunun üzerini alüminyum folyo ile kapatarak nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Son 10 dakika, üzerini açarak kızarmasını ve çıtır olmasını sağlamak idealdir.
  • Fırından çıkardığınız hindi butunun üzerine hemen bıçakla kesmek yerine, 5-10 dakika dinlendirirseniz, etin suyu içinde kalır ve daha lezzetli olur.
  • Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa, etinizi tepsiden biraz yükseğe koyarak alt kısmının da iyice pişmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, hindi butlarını pişirirken altına sebzeler veya patates yerleştirirseniz, hem etin lezzetini alırlar hem de daha aromatik bir yemek ortaya çıkar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo