2 adet levrek fileto (Derileri alınmış, 4’e bölünmüş. Kişi sayısına göre karar verebilirsiniz)
Tereyağı
2 limon kabuğu rendesi (Birazını süslemek için ayırın)
2 yemek kaşığı limonun suyu
2 büyük dilim, gevrek haline gelecek şekilde kızartılmış, tercihen ekşi mayalı ekmek (Bayat olursa daha iyi olur)
1 tatlı kaşığı kurutulmuş sarımsak (Yoksa 2 büyükçe diş sarımsak)
1 avuç maydanoz
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Üzerini süslemek için frenk soğanı veya taze soğan veya maydanoz.
Tereyağında Kıtırlı Levrek
Nasıl Yapılır
Elinizle parçaladığınız ekmekleri, sarımsağı, limon kabuklarını, maydanozu, biraz tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katarak rondoda ufalayın. Çok un ufak etmeyin, biraz dişe gelsinler. Kenara ayırın.
Balıkları yıkayıp iyice kurulayın. Hafif tuzlayın.
Geniş tabanlı bir tavada 1.5 tatlı kaşığı kadar terayağını eritin.
Balıkları tavaya koyun. Birbirlerine çok değmesinler. Gerekirse iki partide pişirin. Limon suyunu ekleyin.
2-3 dakika kadar bir yüzünü pişirip çevirin, sonra 1-2 dakika da öbür yüzünü. En önemli konu balığı çok pişirip kurutmamak.
Rengi beyaza dönüp, kenarlar kızarmaya başladı mı olmuş demektir.
Balıkları servis yapacağınız tabağa alın. Üzerlerine ekmek kırıntılı karışımı bolca koyun. Üzerine ayırdığınız limon kabuğu rendesini ve kullanacağınız yeşilliği (frenk soğanı/taze soğan/maydanoz vb.) serpin. Biraz da değirmenden karabiber çekip servis edin.
Teşekkür ederiz.