Sebzeli Izgara Somon

Sebzeli Izgara Somon
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Izgara Somon için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 60 g arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 1/2 demet kuşkonmaz
  • 100 g çeri domates
  • 4-5 enginar kalbi
  • 500 g somon fileto
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı bal
  • 50 ml balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebzeli Izgara Somon

Nasıl Yapılır

  1. Arpacık soğanlar, yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. Jülyen doğradığınız havuçlar, saplarını kestiğiniz kuşkonmazlar, çeri domates ve enginar kalbini ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin. 
  2. Somonu tuz ile tatlandırın. Izgara tavasına alıp arkalı önlü 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Sosu somonların üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo