Dilbalığı filetoları boylamasına ikiye bölün. Tuzlayıp rulolar yapın. Kürdan yardımıyla ruloların açılmasını engelleyin. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
Lahanaların üzerlerine 1 cm derinliğinde çapraz şekilde yarık açın. Suda bekletip açılmalarını sağlayın.
Buğulama aparatını açarak tencereye yerleştirin. Üzerine rulo dilbalıklarını alın. Rendelenmiş havucu serpiştirin. Brokoli, brüksellahanası, ince doğranmış kabakları ve doğradığınız kırmızıbiberi ilave edin. Tuz serpiştirin. Tencereye aparatın altında kalacak şekilde su doldurup kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin.
Balık ve sebzeler diri kalacak şekilde pişince tabağa alın. Üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kırmızı pulbiber döküp servis yapın.
Teşekkür ederiz.