Körili Karides

Körili Karides
15 Haziran 2023

Köri, serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanarak tazeliğini korur. Köri, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen Hindistan ve Güneydoğu Asya kökenli bir baharat türü. Hazırsanız, köri soslu karides nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Körili Karides için

Malzemeler

  • 1 kg karides
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 300 ml krema
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Körili Karides

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında karideslerle birlikte soteleyin. Köri, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Un ilave edin ve 1-2 dakika daha pişirin.
  2. Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve karıştırarak tekrar kısık ateşe alın.
  3. İnce doğranmış taze soğanları ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra yanında pilavla sıcak servis yapın.

Tereyağ ve sarımsakla tatlandırılan nefis karides güveç tarifini de listenize ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo