Izgara Lüfer

Izgara Lüfer
02 Aralık 2024

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Taze lüferin zeytinyağı, limon ve sarımsakla buluştuğu bu tarifle, sofranızda hafif ve lezzetli bir balık ziyafeti sunun.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Izgara Lüfer için

Malzemeler

  • 2 adet lüfer
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet mor soğan
  • Yarım demet roka  
  • 1 adet domates  
  • 1 adet kapya biber
Izgara Lüfer

Nasıl Yapılır

  1. Lüferleri temizleyin ve derin bir kapta zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ile marine edin. En az 30 dakika bekletin. 
  2. Fırını 200 dereceye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Marine edilmiş lüferleri tepsiye yerleştirin. 
  3. Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
  4. Fırından çıkan lüferleri servis tabağına alın. 
  5. Yanlarını domates dilimleri, mor soğan ve roka yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo