Hollandez Soslu Somon

Hollandez Soslu Somon
29 Aralık 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Hollandez Soslu Somon için

Malzemeler

  • 4 parça somon fileto
  • 1 demet kuşkonmaz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 arpacık soğanı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 ölçü hollandez sos
  • 4~5 yemek kaşığı nar tanesi
Hollandez Soslu Somon

Nasıl Yapılır

  1. Somonları fırın kabına yerleştirin. Tuz, karabiber ve zeytinyağının yarısını üzerine gezdirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  2. Kuşkonmazları yıkayıp demet haline getirerek bir ip ile bağlayın. Kaynayan suya limon suyu ve kuşkonmazları ekleyerek 4-5 dakika haşlayın.
  3. Arpacık soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip 1 dakika karıştırın.
  4. Haşlanmış kuşkonmazları ekleyerek yüksek ateşte soteleyin. Servis tabağına sotelenmiş kuşkonmazları yayıp somon balığını yerleştirin. Hollandez sosu üzerine gezdirin. Nar tanelerini serpip servis yapın.
  5. Hollandez yerine ev yapımı bir sos kullanmak istiyorsanız, nefis balık soslarından faydalanabilirsiniz.

Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen somon balığı sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, sofraları güzelleştirecek somonlu ve kremalı makarna tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo