- Somonları fırın kabına yerleştirin. Tuz, karabiber ve zeytinyağının yarısını üzerine gezdirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Kuşkonmazları yıkayıp demet haline getirerek bir ip ile bağlayın. Kaynayan suya limon suyu ve kuşkonmazları ekleyerek 4-5 dakika haşlayın.
- Arpacık soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip 1 dakika karıştırın.
- Haşlanmış kuşkonmazları ekleyerek yüksek ateşte soteleyin. Servis tabağına sotelenmiş kuşkonmazları yayıp somon balığını yerleştirin. Hollandez sosu üzerine gezdirin. Nar tanelerini serpip servis yapın.
- Hollandez yerine ev yapımı bir sos kullanmak istiyorsanız, nefis balık soslarından faydalanabilirsiniz.
Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen somon balığı sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, sofraları güzelleştirecek somonlu ve kremalı makarna tarifini notlarınız arasına ekleyin.
Teşekkür ederiz.