Hamsi Salamura

Hamsi Salamura
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsi Salamura için

Malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 125 gr kaya tuzu
  • 1.5 limon
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek demet maydanoz
Hamsi Salamura

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri temizleyip yıkayın. Kılçıklarını çıkarıp süzgece alarak sularının süzülmesi için yarım saat bekletin.
  2. Geniş bir kaba bir sıra hamsi, üzerine bir sıra kaya tuzu şeklinde dizin. Üzerine limon suyu ilave edip kapağını kapatın ve 1 gece bekletin.
  3. Hamsileri zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanoza bulayıp kızarmış ekmek üzerine alın ve servis yapın.

En lezzetli balık soslarına buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo