Güveçte Lokum Somon

Güveçte Lokum Somon
29 Ekim 2020

Balık pişirmek çoğu kişi için zahmetlidir. Omega - 3 deposu olan somon balığını hem hızlı piştiğinden, hem de sağlıklı bir yemek olduğundan zahmetsizce hazırlamak çok kolay.

Okurlarımızdan gelen ballı soyalı somon ve özel soslu somon tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Güveçte Lokum Somon için

Malzemeler

  • Somon Balığı (2 parça)
  • Zeytin yağ
  • 1 adet limon
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Maydanoz (kıyılmış)
  • Yeşil Biber (kalın doğranmış)
  • Kırmızı Biber (kalın doğranmış)
  • Küçük Domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yağlı kağıt
  •  2 adet Güveç

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
Güveçte Lokum Somon

Nasıl Yapılır

  1. Somonu derisinden ayırarak kuşbaşı şeklinde dilimliyoruz.
  2. Kasede dilimlediğiniz somonları zeytinyağında harmanladıktan sonra yağlı kağıda alıyoruz.
  3. Dilimlediğimiz somonlarımızın üzerine maydanoz, sarımsak, biber, tuz, karabiber ve sıkılmış limonu da koyarak karıştırıp yağlı kağıdı hava almayacak şekilde paket yapıyoruz.
  4. Önceden 180° ısıtılmış fırındaki güvecimize paket yaptığımız yağlı kağıdımızı güvecimize koyarak 20 dakika pişiriyoruz.
  5. 20 dakika sonunda güvecimize yağlı kağıdı dikkatlice boşaltıyoruz.
  6. Fırında somonun üstü açık şekilde yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirimizi koyuyoruz.
  7. Kaşar peyniri eriyince bir dilim ekmekle güveçteki suyunun da tadına bakmak için servisimizi güveçle yapıyoruz. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo