Balık Mantı

Balık Mantı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balık Mantı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 500 gr ıspanak yaprağı
  • 2 çay bardağı su
  • 100 ml krema

İç malzeme

  • 250 gr fileto fenerbalığı
  • 30 gr tereyağı
  • 5 taze soğan
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • karabiber

Domatesli sos için

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 3 rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
Balık Mantı

Nasıl Yapılır

  1. Ispanak yapraklarını yıkayıp süzün. Kıyıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Süzüp mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin.
  2. Unu bir kaba eleyin. Tuz ekleyip harmanlayın. Yumurtalar ve ıspanak püresini ilave edin. Su ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  3. Balığı küp şeklinde doğrayın. Havucu soyup rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın.
  4. Tereyağının yarısını tencerede eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Balık eti, taze soğan, havuç, maydanoz ve dereotunu ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  5. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Çay bardağının ağzı ile kesin.
  6. Hamurların içine iç malzemeden paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Mantıları bir miktar unla harmanlayın. 5 dakika kadar bekletin.
  7. Domatesli sos için zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Domatesleri ekleyip hafif suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve şekerle tatlandırıp ocaktan alın.
  8. On bardak su, tuz, kekik ve kalan tereyağını tencereye alın. Su kaynayınca hamurları içine atın. Haşlayıp süzün. Domatesli sos, kıyılmış roka ve isteğe göre krema ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo