Kuzu Kapama

Kuzu Kapama
18 Nisan 2024

İsminden anlaşıldığı gibi kuzu etiyle hazırlanan kuzu kapama yemeğinin birçok farklı yorumu bulunmaktadır. Kimi kuzu parçalarıyla yapar, kimi kuzu incikle. Kuzu etinin bir kabın içerisine oturtulup ısıya dayanıklı kap ile kapatılarak pişirilmesine kuzu kapama denilmektedir. Yemeğin en önemli püf noktası ise etlerin yumuşacık olana kadar pişmesi. Peki, evde kuzu kapama nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, leziz mi leziz kuzu kapama tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Kuzu Kapama Kaç Kalori?

  • Kuzu kapamanın bir porsiyonu, yaklaşık 290 kaloridir. Bir porsiyon, 300 gram kuzu kapamadan oluşur.

Kuzu etini sevenler için mutancana, kuzu etli elbasan tava ve rezeneli kuzu tarifini öneriyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Kuzu Kapama için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 5 tane karanfil
  • 1 havuç
  • 1 tarçın kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Kuzu Kapama

Nasıl Yapılır

  1. Eti dilimleyip bir kaseye alın. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip bir saat buzdolabında bekletin.
  2. Tereyağını geniş bir tavaya alıp eritin. Eti ilave edip nar gibi kızartın. Kızaran eti bir kenara alıp sıcak kalmasını sağlayın.
  3. Tavada kalan tereyağının içine unu ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine rendelenmiş domatesi ve bir bardak suyu ilave edin. Sos koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
  4. Karanfilleri bütün soğana saplayın. Eti bir tencereye alın. Soğanı etlerin arasına yerleştirin.
  5. Dörde kestiğiniz havucu, tarçın kabuğunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız sosu bir süzgeçle etin üzerine süzün.
  6. Bir bardak su ekleyerek tencerenin kapağı kapalı şekilde 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kuzu kapamayı pirinç pilavı veya patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Etin lezzetli olması için marinasyon işlemini minimum 2 saat önceden yapın.
  • Kuzu etlerini marine ettikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Kuzu etini pişirirken et suyu kullanmanız lezzetini arttırır.
  • Eti normal tencerede pişirecekseniz, su yeterli gelmeyebilir. Bu yüzden mutlaka fazladan sıcak et suyu veya normal su bulundurun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo