Patatas Bravas
20 Kasım 2023

İspanyol mutfağına özgü bir lezzet olan patatas bravas, acılı ve sarımsaklı sos eşliğinde servis edilir. İspanyol mezesi olarak da bilinen patatas bravas hem yemeklerin yanında atıştırmalık, hem de sabah kahvaltılarında ana öğün olarak sunulabilir. Patatas bravas yapımında acı biber kullanılır. Peki, patatas bravas nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, İspanyol usulü patatas bravas tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak baharatlı patates kızartması ve patates köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 25 Kişi Kaydetti
Patatas Bravas için

Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 1/2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Aioli sosu için:

  • 150 ml bardağı süt
  • 3 diş sarımsak
  • 20 gram elma sirkesi
  • Bir tutam tuz
  • Ayçiçek yağı
Patatas Bravas

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Patatesleri iki kere kızartmak oldukça önemlidir. Bu sayede dışı daha çıtır olacaktır.
  • Patatesleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin.
  • Aioli sosu ağır bir sos değildir, bu nedenle patatesli yemeklerin içinde kullanabilirsiniz.
  • Patatas bravas sosu ise acı bir sos çeşididir. Bu nedenle kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo