Romesco Crostini

Romesco Crostini
13 Haziran 2024

Romesco, İspanya'nın Katalonya bölgesindeki Valls'tan gelen bir sostur. Domates bazlı bir sos olan romesco, genelde balık yemeklerinin yanında sunulur. Crostini ise kızarmış ekmeklerin soslar, peynirler ve etler ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bir İtalyan mezesidir. Malzemeler hazırsa, romesco soslu crostini yapımı için detaylara geçebiliriz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Romesco Crostini için

Malzemeler

  • 1 adet ince dilimlenmiş baget ekmeği
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Koşer tuzu
  • 300 gr kızartılmış ve ince dilimlenmiş sığır eti
  • 100 gr keçi peyniri
  • Çıtır arpacık soğan
  • Romesco sos

Romesco sosu için:

  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı ince kıyılmış ve kızartılmış badem
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı acı biber
  • Koşer tuzu
  • 1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
  • Karabiber

Çıtır arpacık soğan için:

  • Zeytinyağı
  • 2-3 adet ince dilimlenmiş arpacık soğan
  • Tuz
  • Un
Romesco Crostini

Nasıl Yapılır

  1. Romesco sosu için; Fırını 230 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
  2. Biber ve domatesin üzerine zeytinyağı sürün. Alüminyum folyo ile kaplı fırın tepsisine yerleştirin ve ara sıra çevirerek yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
  3. Hazırladığınız domates ve biberi kaseye alın ve kabuklarını soyun. 
  4. Közlenmiş biber ve domatesi blendera aktarın. Üzerine sarımsak, badem, elma sirkesi ve baharatları ekleyerek püre haline getirin.
  5. Üzerine zeytinyağı ekleyin. Koşer tuzu ve karabiberi ilave edip hafifçe karıştırın. 
  6. Dilimlediğiniz baget ekmeklerini, zeytinyağı ile fırçalayın. Üzerine tuz ve baharatları serpiştirin. 
  7. 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilıması için bir kenarda bekletin.
  8. Çıtır arpacık soğan için; Tavaya zeytinyağı alıp ısıtın. 
  9. Arpacık soğanların dışını unla kaplayın ve fazla tuzunu sallayarak çıkartın. 
  10. Dilimlenmiş soğanları zeytinyağında kızartın. Kızartma işleminin sonunda üzerine tuz serpiştirin. 
  11. Kızarmış baget dilimlerinin üzerine önce romesco sosunu sürün ve bir parça keçi peyniri ekleyin.
  12. Daha sonra kızarmış sığır etini yerleştirin. En üst kısma çıtır arpacık soğan ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo