Sebzeli Mercan Balığı

Sebzeli Mercan Balığı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Mercan Balığı için

Malzemeler

  • 1 mercan balığı fileto
  • 1 deniz kereviti
  • 2 minik kabak
  • 5 limonun suyu
  • 1 portakalın suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye 

Süsleme için:

1 dal taze tarhun

Sebzeli Mercan Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Portakal suyu ve limon suyunu derin bir kaba alıp yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın. Mikserle köpürünceye kadar çırpın. 
  2. Kereviti kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kabuklarını temizleyip etini çıkarın. Baş ve kıskaçlarını saklayın. Minik kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  3. Kekik ve biberiyeyi kıyın. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Zeytinyağı karışımını tavaya aktarıp ısıtın. Önce sebzeleri, sonra deniz ürünlerini soteleyin.
  4. Servis tabağına önce kabakları, mercan balığını ve kerevit etini yerleştirin. Kerevitin baş ve kıskaçlarını yemeği saracak şekilde yan tarafına yerleştirin.
  5. Taze tarhunla süsleyin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Balık tariflerinde ihtiyaç duyacağınız nefis balık sosları ve balık pişirmenin püf noktaları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo