Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet

Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet
04 Mayıs 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yulaf kepeği (Tepeleme)
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 küçük küp süzme peynir (50 g kadar)
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları, tuzu, baharatları, haşlanmış bezelyeyi ve sütü iyice çırpın. Yulaf kepeğini ekleyip üzerini kapatın ve oda ısısında 15-20 dakika bekletin.
  2. Tavayı ısıtıp zeytinyağını dökün. Yumurtalı karışımı tavanın içine aktarın. Kısık ateşte her iki tarafını pişirin. İndirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ve ufalanmış süzme peynirini serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo