Tarhanalı Yumurta

Tarhanalı Yumurta
19 Eylül 2024

Tarhanalı yumurta, geleneksel Türk mutfağında sevilen bir tariftir. Tarhana, yoğurt, buğday unundan yapılan, mayalanmış ve kurutulmuş bir hamur karışımıdır ve bu karışım yemeklere lezzet katmak için kullanılır. İşte tarhanalı yumurta tarifi:

Çökelekli yumurta tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tarhanalı yumurta kaç kaloridir?

Bir porsiyon tarhanalı yumurta 280 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tarhanalı Yumurta için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tarhana
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet domates
  • 1-2 dal taze yeşillik
Tarhanalı Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. Tarhanalı yumurta için öncelikle tarhanayı bir kaba alın ve üzerine biraz su ekleyerek yumuşamasını bekleyin.
  2. Orta büyüklükte bir tavada  tereyağını ısıtın.
  3. Yumurtaları tavaya kırın ve karıştırmadan pişirmeye başlayın.
  4. Yumurtalar pişerken tarhana karışımını tavaya ekleyin. Tarhananın yumurtalarla iyice karışmasını sağlayın.
  5. Yumurtalar istenilen kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin.
  6. Tarhanalı yumurtayı ocaktan alın. Yanına doğranmış yeşillikler ve domates ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Tarhanalı yumurtanın yanında taze ekmek, özellikle de köy ekmeği veya tam buğday ekmeği servis edebilirsiniz.
  • Yoğurt ya da ayran, tarhanalı yumurtanın yanında hafif ve ferahlatıcı bir seçenek olabilir.
  • Bir tabak zeytin ve çeşit çeşit peynir (beyaz peynir, kaşar peyniri, lor peyniri) tarhanalı yumurtanın yanına servis edebilirsiniz.
  • Bir dilim avokado, tarhanalı yumurtanın yanında hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek olabilir.
  • Fırınlanmış patates, havuç veya biber gibi sebzeler, tarhanalı yumurtanın yanında sağlıklı ve lezzetli bir seçenek sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tarhanayı kullanmadan önce yumuşatmak için bir miktar su ekleyin ve karıştırın. Tarhananın çok kuru olması, yumurta ile karışırken topaklanmasına neden olabilir. Tarhananın kıvamının akıcı ve kremsi olması ideal bir sonuç için önemlidir.
  • Tarhananın yoğunluğuna göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Tarhana karışımının koyu bir hamur kıvamına gelmesi gerekir.
  • Yumurtaları tavada pişirirken, yumurtaların fazla kurumasını önlemek için orta ateşte pişirin. Yumurtaların tam kıvamında pişmesi, tarhananın da yumurtanın içinde eşit şekilde dağılmasını sağlar.
  • Tarhanayı ekledikten sonra yumurtayı çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Hafif karıştırarak, tarhananın yumurta ile iyice karışmasını ve eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo