Haşlanmış Yumurta

Haşlanmış Yumurta
15 Ocak 2025

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen yumurta, genellikle menemen ve sebzeli krep gibi tariflerle karşımıza çıkar. Kahvaltının yanı sıra pasta, kek, kurabiye, börek gibi hamur işi tariflerde sık sık yer verilen yumurta; haşlama, fırınlama, kızartma gibi farklı şekillerde pişirilebilir. 10 dakika da hazırlayıp sunabileceğiniz haşlama yumurta tarifi ile karşınızdayız. 'Yumurta haşlamakta ne var' dediğinizi duyar gibiyim. Yumurtayı haşlarken de bilinmesi gereken bazı noktalar var elbet. Malzemeleriniz hazırsa, tam kıvamında haşlama yumurta tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Haşlanmış Yumurta için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Su
Haşlanmış Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları bir tencereye yerleştirin. Yumurtaların tencerenin tabanına düzgün bir şekilde yerleştiğinden emin olun. Yumurtaların üstünü 2-3 cm geçecek kadar su ekleyin.
  2. Tencereyi yüksek ateşte ocağa koyun ve suyu kaynamaya bırakın.
  3. Su kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve yumurtaların haşlanmaya devam etmesini sağlayın.
  4. Yumuşak haşlanmış yumurta (akışı sıvı): 4-5 dakika.
  5. Orta haşlanmış yumurta (ne sıvı ne de katı): 7-8 dakika.
  6. Sert haşlanmış yumurta (tamamen katı): 10-12 dakika.
  7. Haşlama süresi bitince yumurtaları dikkatlice suyun içinden alın.
  8. Yumurtaları soğuk su dolu bir kaba koyun ya da soğuk su altında birkaç dakika tutun. Bu, kabuklarını daha kolay soyulmasını sağlar.
  9. Yumurtalar soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve dilerseniz tuz veya baharatlarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Rafadan Yumurta: Rafadan yumurta içi sıvı, dışı ise hafif pişirilmiş bir yumurta çeşididir. Rafadan yumurta yapmak için, su kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra yumurtaları ocaktan alın.
  • Kayısı Kıvamı: Yumurtanın kayısı kıvamında olmasını istiyorsanız, cezve içine su ve yumurtaları ekleyin. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı kapatın ve yumurtaları soyun. Kayısı kıvamı yumurta beyazının pişmiş, içinin ise hafif sıvı kaldığı kıvama denir.
  • Tam Kıvamında Yumurta: Yumurtaların ne çok cıvık, ne de çok sert olmasını istemiyorsanız, su kaynadıktan 8 dakika sonra yumurtaları ocaktan alabilirsiniz.
  • Katı Yumurta: Yumurtaların içi ve dışının tamamen pişmesini istiyorsanız, su kaynadıktan 10 dakika sonra yumurtaları ocaktan alıp soyabilirsiniz.
Yorumlar
avatar
erol üzeyiroğlu İPUCU 15 Şubat 2024, 00:27
çok güzel bence
avatar
erol üzeyiroğlu İPUCU 15 Şubat 2024, 00:37
afiyet olsun
avatar
sinbo İPUCU 31 Mart 2024, 18:44
ayndn çok güzel şeyler bone appetite

Benzer Tarifler

Lezzet Logo